Skip to the content

Audiol®Swim oorspray

Waterafstotend, gaat irritatie van zout- en zwembadwater tegen, voorkomt jeuk en onnodig zwemmersoor thuis en op vakantie. Wordt AudiolSwim® uw nieuwe onzichtbare zwemdopje?

AudiolSwim wordt steeds meer toegepast als het veiligste preventieve zwemdopje om gezonde oren gezond te houden in water. Sinds juni 2016 is de succesvolle werking aangetoond met (professionele) triatleten als gebruikersgroep in een klinisch onderzoek. Tevens is de veiligheid bekent bij DAN (Divers Alert Network).

Audiol®Swim is een oor spray dat bestaat uit zeer fijn gefilterde medische olijfolie en 0,5% tee trea olie dat via een unieke en gepatenteerde verstuiver de gehoorgang "coat". Beide oliën zijn 100% natuurlijk en gecertificeerd als een medisch klasse 1 hulpmiddel. Met 200 doseringen goed voor >180 watersportdagen, inzetbaar vanaf 1 jaar oud en is persoonsgebonden.

Het voorkomt vastzittend water, oorproppen, otitis externa (zwemmersoor), aanwas van oorsmeer en neutraliseert de gevolgen van buiten-, zwembad- en zoutwater. Verkrijgbaar bij apotheek, audicien en duik/surfwinkels.

Deze natuurlijke olie oorspray voorkomt veel oorleed en biedt veilig veel comfort. 

undefined

Audiol biedt een natuurlijke oplossing op de risico’s en gevolgen die het gebruik van invasieve siliconen zwemdoppen met zich meebrengen en voor oren die extra preventieve bescherming willen in en tegen waterinvloeden. Tevens biedt het de watersporter en vakantieganger een alternatief die om onderstaande redenen geen oordoppen willen dragen in contact met binnen-/buiten-/zee-/zwembad-water(sport) en wel een hulpmiddel kunnen gebruiken.

Puf 1-2 doseringen vooraf in de gehoorgang, dit is voldoende om vastzittend water te voorkomen, bezinksel en water af te stoten zodat het niet kan aankoeken gedurende 1-2 dagen in het water. Tegelijk bevordert het op natuurlijke wijze de afvoer van oorsmeer en voorkomt het veel jeuk. Na ingebruikname 6 maanden houdbaar.

 undefined

Waarom moeilijk doen als het makkelijk veiliger kan?

Om gezonde (vatbare) oren gezond te houden in water, laat dit vernuftige hulpmiddel u helpen. Simpelweg 1-2 doseringen van 0,05ml in de gehoorgang vóór het water-contact inspuiten. Geen geknoei door over-dosering water afstotend durende 18-48 uur.

Wanneer er iets gaande is zoals infecties (otitis externa), aanhoudende jeuk, inflammatie, perforaties, trommelvliesbuisjes, loopoor, etc - dan mag geen enkele oorspray worden gebruikt. Raadpleeg een behandelend (duiker/huis/KNO) arts.

Per flesje 200 x 0,05ml, beschermd door een robuuste zandvrije hersluitbare opberg-container. Adviesprijs € 14,95

undefined

Downloads:
NL-brochure of handleiding/PIL 
FR-brochure of informations/PIL

Vaak geeft het gebruik van siliconen zwemdoppen onnodige nieuwe risico’s en bijwerkingen*. 

* - niet kunnen klaren - verstomde communicatie - verstoring van het evenwicht en de natuurlijke oor-hygiëne (siliconen houden vuil vast, geven aanleiding tot inflammatie, creëren oorproppen, desinfectie met alcohol niet mogelijk, schoonmaken met fosfaathoudende zeep vormt een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels + acute trommelvliesperforatie onder water). Het andere veilige zwemdopje is Doc's Proplugs VENTED (bij surferoor, veel klaren).

Een oor dat een douchedopje kan gebruiken om invloeden van buitenaf te weren tijdens het helen, hoort niet niet het water thuis en help je met een non-invasief oordopje dat na gebruik wordt gedesinfecteerd. Geïnfecteerde oordopjes na gebruik weggooien, tenzij desinfectie mogelijk is zoals bij de Doc's Proplugs NONvented.

Van oudsher denkt men aan zwemdoppen, in de gehoorgang. Waar weinig mensen bij stilstaan is dat dit type "zwemdopje" vaak gevaarlijker is dan niets dragen, een mogelijke bron van (huid)irritatie vormt en het oorsmeer terugduwt. Een afgesloten oor bij (on)verwachte drukwisselingen maakt klaren onmogelijk, het evenwichtsorgaan zal niet goed functioneren en communicatie is moeilijk. Tijd om eens goed stil te staan bij de vraag: Wat maakt een zwemdopje goed, veilig en effectief?

> Audine

Audine Healthcare Int.
Nobelstraat 16 BU6
2693 BC 's-Gravenzande
the Netherlands

Email: hello@audine.eu
Tel:  +31 (0)10 2251588
Fax: +31 (0)84 7171918

VAT/BTW: NL133343741B01
IBAN: NL43RABO0396322948

Via Google® Translate
in Deutsch 
en Français 
in English 

 

Mijn eerdere scepsis is opgelost. Bijna dagelijks de SWIM gebruikt tijdens mijn duikvakantie op Bonaire. Top!

Geen vastzittend water, geen zout irritatie en nog genoeg voor thuis. Bedankt voor de aanrader.

G. Meyer, sportduiker